TERUG

Zuyd verzorgt ruim 40 bachelor-, masteropleidingen en cursussen voor studenten en professionals. Zuyd Hogeschool heeft vestigingen in Heerlen, Maastricht en Sittard. Zuyd leidt 15.000 op tot een professional in de sectoren Economie, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, ICT, Kunsten, Onderwijs en Techniek.

 

Zuyd Hogeschool verzorgt hoger beroepsonderwijs, biedt post-initiële scholing en training aan professionals en doet praktijkgericht onderzoek. Zuyd Hogeschool hanteert drie uitgangspunten om richting te geven aan het onderwijs:

 

1. Opleidingen creëren een praktijkgerichte leeromgeving. De studenten verwerven kennis en vaardigheden die hen optimaal toerusten op de beroepspraktijk.

 

2. We verbinden ons praktijkgericht onderzoek met het onderwijs. De studenten leren hoe zij met behulp van (eigen) onderzoek een bijdrage kunnen leveren aan vernieuwingen in de beroepspraktijk.

 

3. Onze studenten maken deel uit van een community waarin de professionele cultuur van de beroepspraktijk wordt voorgeleefd.

Fontys is een kennisinstituut met 4.000 medewerkers en 40.000 studenten. Ons onderwijs is van hoge kwaliteit. We willen aan de verwachtingen van onze studenten en medewerkers voldoen, of beter nog: deze overtreffen. Door aandacht te geven en uit te dagen kan ieder zijn of haar eigen talent ontdekken en verder ontplooien. Zo kunnen onze studenten en medewerkers ‘groeien door aandacht en uitdaging’.

 

Onderwijs, onderzoek, kennisinnovatie en contractactiviteiten

 

We zijn één van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland met een onderwijsaanbod in bijna alle sectoren. Er zijn 29 instituten en die verzorgen ruim 100 bacheloropleidingen in de varianten voltijd, deeltijd, duaal en in-service. Daarnaast bieden we diverse mastervarianten en 8 Associate degrees aan. Ook hebben we een gevarieerd aanbod aan cursussen en trainingen die vooral in Zuid-Nederland gegeven worden. Naast onderwijs legt Fontys zich met 36 lectoraten toe op onderzoek, kennisinnovatie en contractactiviteiten.

TOP

Samenwerken - Multidisciplinair Zorg Innovatie Centrum (M-ZIC)

Partners

Contact

  Colofon